Een uitstapje naar Port Saplaya: ‘klein Venetië’ vlakbij Valencia!

Een uitstapje naar Port Saplaya: ‘klein Venetië’ vlakbij Valencia!

Port Saplaya is een klein plaatsje in Alboraya, een gemeente naast Valencia. Het dorpje wordt ook wel ‘klein Venetië’ genoemd en trekt veel bezoekers. Vroeger diende het plaatsje met name als exporthaven voor landbouwproducten, tegenwoordig is het een luxe jachthaven met (vakantie)appartementen. Wanneer je rondwandelt door Port Saplaya begrijp je meteen waarom het dorpje de benaming klein Venetië krijgt. Met de kleurrijke gebouwen, gezellige terrasjes, ligging aan zee en vele boten is het de ideale bestemming voor een dagje uit. Nog een pluspunt: het dorpje ligt op minder dan 10 km afstand van het centrum van Valencia!

 

Port Saplaya, Alboraya, Valencia
Port Saplaya

 

Port Saplaya aka Klein Venetië

In Alboraya wordt naast Spaans ook Catalaans gesproken. Op verschillende plaatsen zul je hierdoor 2 talen op borden tegenkomen. Door de Catalanen wordt het dorpje Port Sa Platja genoemd. Ookal lijkt het vrij toeristisch, wonen er ook veel Spanjaarden in Port Saplaya. Daarnaast wordt een groot deel van de appartementen verhuurt aan toeristen, waardoor het dorpje een stuk drukker is in de zomer. Ondanks dat de jachthaven weinig inwoners is, biedt het dorpje genoeg: het strand, zwembaden, terrasjes en natuurlijk de mogelijkheid tot het aanleggen van een boot.

Tijdens ons uitstapje zijn we langs alle appartementen en schattige huisjes gelopen. Er loopt namelijk een slingerend pad tussen het water en de appartementen. Ondertussen kun je een pitstop maken bij één van de leuke cafeetjes en daarna lekker uitwaaien aan het strand.

Cuicado con el perro
Cuicado con el perro – pas op voor de hond!

 

Geniet van het strand!

Port Saplaya ligt precies aan zee en dat maakt het nog aantrekkelijker om er op vakantie te gaan. Tussen de jachthaven en de zee zit een mooi zandstrand waar Spanjaarden en toeristen het hele jaar door van genieten. In de zomermaanden ligt het strand bomvol met zonnebadende toeristen. In de winter wordt het strand met name gebruikt door surfers. Zoals je wel kunt zien op de foto, waren wij er in het laagseizoen.

Het strand bij Port Saplaya
Het strand bij Port Saplaya

 

Openbaar vervoer naar Port Saplaya

Het is eenvoudig om van Valencia naar Port Saplaya te komen met het openbaar vervoer. Vanaf de technische universiteit (Polítecnico) gaat bus 112 richting het dorpje. Vanaf verschillende plekken van de stad gaat er een bus naar de Polítecnico, bijvoorbeeld vanaf Torres de Serrano (bus 115A). Je kunt natuurlijk ook gewoon een taxi nemen of met de fiets via het strand gaan!

 

Niet alleen het dorpje maar ook de gemeente Alboraya is zeker het bezoeken waard. Mocht je dus wat tijd over hebben tijdens je vakantie naar Valencia is het echt een aanrader! Ben jij al eens in Alboraya geweest?

 

Port Saplaya
Port Saplaya


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *