Uiteten in Valencia: de 7 lekkerste restaurants!

Uiteten in Valencia: de 7 lekkerste restaurants!

Tijdens mijn vijf maanden in Valencia ben ik elke week meerdere keren uit eten geweest en weet de hotspots van Valencia inmiddels aardig goed te vinden. Van paella tot tapas en van hamburgers tot Italiaans: Valencia heeft het allemaal. Bekijk hier mijn 7 favoriete restaurants in Valencia!

1. Saona La Virgen
Hier MOET je echt gaan eten, het is goddelijk. Tijdens mijn verblijf in Valencia heb ik hier minstens 10 keer gegeten, zegt genoeg lijkt me. Saona is een restaurant keten waar je veel, lekker en goedkoop kunt eten. Voor €12,90 krijg je een drie gangen menu waarbij je tussen diverse gerechten kunt kiezen. Het eten varieert enorm: hamburgers, patatas bravas, salades, vis, noem maar op! En alles is écht ontzettend lekker. Vooral het toetje is iets wat iedereen heel erg bijblijft, ze hebben namelijk verschillende soorten zelfgemaakte cheesecake mét harde bodem: heer-lijk!

Adres: Plaza de la Virgen 8, 46003, Valencia (ze hebben ook meerdere locaties!)
Telefoon: +34 963 92 42 50
Website: http://www.gruposaona.com/

saona plaza de la virgen
Saona La Virgen

2. Pico Fino Gastrobar
Pico Fino is mijn favoriete tapas restaurant in Valencia. Niet alleen is het eten super lekker, je krijgt er een ‘gratis’ uitzicht over Plaza de la Reina bij. Op het terras kun je heerlijk genieten in de zon met een wijntje en een flinke lading tapas. De garnalen, inktvisringen en gefrituurde mini inktvissen zijn mijn favoriet (foto links onder). De patatas bravas en het kaasplankje zijn ook super lekker. Verder hebben ze ook ham, vis, kroketjes en lekkere toetjes.

Adres: Plaza de la Reina 18, 46000, Valencia
Telefoonnummer: +34 963 15 50 20
Website: http://www.restaurantepicofino.com/

Pico Fino Gastrobar valencia
Pico Fino Gastrobar

3. Lambrusquería
Lambrusquería is het beste Italiaanse restaurant in Valencia. George Clooney ging hier ook uit eten toen die voor filmopnames in de stad was. Het is een heel gezellig en knus restaurant met veel kaarsjes en lekkere wijn. Je kunt hier de lekkerste pasta eten, maar ook lasagne, salades, pizza of andere gerechten. Ik vind dit één van de gezelligste restaurantjes van Valencia, je moet wel even reserveren. Tussen de middag kun je hier trouwens ook lekker lunchen.

Adres: Calle Conde Altea 31, 46005, Valencia
Telefoonnummer: +34 963 34 07 53
Website: http://lambrusqueria.com/

lambrusqueria valencia
Lambrusquería

4. Tasquita La Estrecha
Op een klein pleintje naast Plaza de la Reina zit La Estrecha, het smalste gebouw van Europa.

Ze hebben een kleine kaart met allemaal lekkere gerechten.

Adres:  Plaza Lope de Vega 12, 46001, Valencia
Telefoonnummer: +34 961 14 13 22

tasquita la estrecha valencia
Tasquita La Estrecha

5. Café Infanta
Infanta is een vrij bekend tapas restaurant in Valencia, gelegen aan een schattig pleintje in de wijk El Carmen. Veel toeristen hebben dit gezellige café al weten te vinden. Als je op zoek bent naar de lekkerste patatas bravas van de Valencia, moet je bij Infanta zijn. De moussaka is hier ook echt superlekker. We gingen hier ook wel eens voor het uitgaan zitten om drankjes te doen. Op ditzelfde pleintje – Plaza Tossal – zit ook Café Bolsería, een leuk danscafé waar je je de hele avond kunt vermaken met Spaanse muziek, R&B en reggaeton.

Adres: Plaza Tossal 3, 46001, Valencia
Telefoonnummer: +34 631 84 32 22

Café infanta valencia
Café Infanta

6. La Pappardella
Nog een goed Italiaans restaurant in Valencia is La Pappardella. Wanneer je van Plaza de la Reina naar Plaza de la Virgen loopt kom je dit restaurant tegen. La Pappardella is een hip restaurant met een vrolijk interieur. Je kunt er terecht voor de lekkerste Italiaanse gerechten, maar hebben ook veel antipasti gerechten. Dus ook als je niet van Italiaans houdt kun je hier prima terecht. Je krijgt bij de pasta een groot schaaltje Parmezaanse kaas: lekkerrrr! Bewaar ook ruimte in je maag voor de toetjes, ze zijn echt goddelijk.

Adres: Calle Bordadores 5, 46001, Valencia
Telefoonnummer: +34 963 91 89 15
Website: http://www.restaurantelapappardella.com/

la pappardella valencia
La Pappardella

7. Petit Bistró
Petit Bistró zit op hetzelfde plein als Infanta: Plaza Tossal. Ze hebben meer locaties, maar dit vind ik de gezelligste. Ze serveren lekkere Italiaanse, Spaanse en andere mediterrane gerechten. Ik ben hier niet heel vaak geweest, maar het was altijd erg lekker. Je kunt hier ‘s avonds ook prima zitten om gezellig drankjes te doen!

Adres: Calle Caballeros 42, 46001, Valencia
Telefoonnummer: +34 963 11 93 08
Website: http://petitbistro.es/en/

petit bistro plaza tossal valencia
Petit Bistró Tossal

Dit waren mijn 7 favoriete restaurants in Valencia, laat me weten wat jouw favoriet is!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *