Ontbijten in Boedapest doe je bij deze 7 hotspots!

Ontbijten in Boedapest doe je bij deze 7 hotspots!

Het maakt niet uit waar je zin in hebt, in Boedapest vind je altijd wel een plek waar je het kunt vinden. Denk aan wentelteefjes, wafels, yoghurt met fruit, banenbrood of de lekkerste zoetigheden. Mmm, als ik dit zo opnoem loopt het water me al in de mond. In dit blog zet ik mijn favoriete ontbijt hotspots in Boedapest op een rijtje waarmee je je dag goed kunt beginnen. Want een goede start van de dag begint bij het ontbijt toch?

 

Stika

Stika is een modern cafeetje in de Joodse wijk van Boedapest, vlakbij andere populaire hotspots. Het is er niet supergroot, je zult dus soms bij anderen moeten aanschuiven om een plekje te vinden. De menukaart is lekker gevarieerd: broodjes, salades, ei gerechten, pannenkoeken en zelfs een breakfast burger. Ik bestelde een dubbele cappuccino en de pannenkoeken, die echt goddelijk waren trouwens.

Adres: Dob u. 46/a, 1072 Boedapest
Facebook: www.facebook.com/stikabudapest/

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BREGKE.NL (@bregke.nl) op

 

Hilda

Als dit geen muurtje voor Instagram is, weet ik het ook niet meer. Het interieur van Hilda is zonder twijfel de mooiste van dit rijtje, maar ook het eten is zeker het proberen waard. Ze hebben een uitgebreid ontbijtmenu met broodjes, salades, ei gerechten en yoghurt. Zorg wel dat je reserveert, het zit namelijk bijna altijd vol. Reserveren kan heel makkelijk online via hun website.

Adres: Nádor u. 5, 1051 Boedapest
Website: www.hildapest.hu/en/

Ontbijten bij Hilda
Ontbijten bij Hilda

 

Szimpla Háztáji

Szimpla Háztáji zit slechts op een paar meter afstand van Szimpla kert, de populaire ruin pub. Het is een rommelig cafeetje, maar alles matcht op de één of andere manier toch bij elkaar. Ze hebben er allerlei broodjes, smoothies en zoetigheden zoals taart en cake. Alles wat ze verkopen is home-made en de ingrediënten komen van lokale boeren.

Adres: Kazinczy u. 7, 1075 Boedapest
Website: www.szimpla.eu/szimpla-haztaji

Ontbijt in Boedapest Szimpla Háztáji
Ontbijten in Boedapest bij Szimpla Háztáji

 

The Goat Herder

Hier heb ik heerlijk ontbeten met stukjes bananenbrood en een goeie cappuccino. Het is een klein cafeetje geïnspireerd door de koffie en urban vibe van Australië. Met bircher muesli, bananenbrood en verschillende belegde broodjes vind ik The Goat Herder het leukste menu hebben alle ontbijtspots in dit blog.

Adres: István u. 5, 1078 Boedapest
Website: www.thegoatherder.hu

Ontbijten bij The Goat Herder
Ontbijten bij The Goat Herder

 

Lion’s Locker & Breakfast

Zoals de naam al suggereert is dit niet alleen een cafeetje, maar ook een plek waar je kluisjes kunt huren. Ze hebben er lekkere ontbijtjes in fatsoenlijke porties en de koffie was superlekker. Het personeel bij Lion’s Locker was overigens ook erg vriendelijk en kwamen meerdere keren vragen of alles in orde was.

Adres: Vasvári Pál u. 11, 1061 Boedapest
Website: www.lockerbudapest.com

Ontbijten bij Lion's Locker
Ontbijten bij Lion’s Locker

 

Amber’s French Bakery & Cafe

Mijn Franse en Belgische medestudenten waren helemaal gek op dit cafeetje, en nadat ze me hadden meegesleurd was ik ook om. Bij Amber’s French Bakery vind je allerlei heerlijke Franse specialiteiten. Denk aan croissantjes, belegde baguettes, salades en soepen. Voor zoetigheden ben je hier ook aan het juiste adres, er liggen namelijk allemaal lekkere taartjes, éclairs en desserts in de vitrine. Het cafeetje is leuk aangekleed en met de grote ramen valt er lekker veel licht naar binnen.

Adres: Fővám tér 5, 1056 Boedapest
Website: https://www.ambers.hu/

Ontbijten bij Amber's French Bakery and Cafe
Ontbijten bij Amber’s French Bakery & Cafe

 

Zoska

Zoska is een leuk cafeetje met een knus, licht interieur en grote ramen die zorgen voor lekker veel daglicht. Ze hebben verschillende ontbijtmenu’s met o.a. pannenkoeken, wentelteefjes en yoghurt met muesli. De koffie bij Zoska is ook erg lekker en alles wordt geserveerd in schattig servies.

Adres: Ferenczy István u. 28, 1053 Boedapest
Website: www.zoska.hu

Ontbijten bij Zoska
Ontbijten bij Zoska

 

Ik hoop dat je iets aan mijn top 7 ontbijt hotspots hebt! Wat is jouw favoriete cafeetje in Boedapest? Laat het me weten in de reacties!

Uitzicht over BoedapestLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *