Koffie & gebak in Nijmegen: de 7 leukste hotspots!

Koffie & gebak in Nijmegen: de 7 leukste hotspots!

Als er iets is wat ik leuk vind aan bezoeken aan grotere steden dan zijn het de koffietentjes wel. Zelf kom ik uit een klein dorp in de Achterhoek en daar vind je nou eenmaal niet op iedere straathoek een hip tentje dat flat whites en red velvet cake serveert.

Gelukkig woont mijn grote zus inmiddels alweer 10 jaar in Nijmegen en heb ik dankzij vele bezoekjes allerlei leuke hippe koffietentjes ontdekt. In dit blog zet ik de leukste hotspots op een rij!

KokenKoken

1. Bairro Alto

Deze leuke hotspot zit ‘verstopt’ achter de Grote Markt in Nijmegen, tussen de winkelstraten in. Het is dus de ideale plek om (tijdens het shoppen) even van de drukte te ontsnappen en een lekkere kop koffie te scoren. Extra leuk is dat ze hun eigen koffiebonen gebruiken, namelijk van Districkt Coffee. Deze koffie serveren ze ook bij Down Town, wat van dezelfde eigenaren is.

Al vanaf de straat zie je in de vitrine alle zelfgemaakte cakes en gebakjes staan, welke zorgen voor een flinke dosis keuzestress. Gelukkig is alles mega lekker en desnoods kun je er altijd nog twee (of drie) kiezen en eventueel delen met het gezelschap waarin je verkeerd.

Bairro Alto is niet mega groot, dus je moet op drukke dagen wel geluk hebben met een plekje. Mocht dat niet zo zijn dan kun je altijd nog bij Down Town kijken (links van Bairro Alto), daar serveren ze ook allerlei lekkers én dus dezelfde koffie!

Adres: Kannenmarkt 6, 6511 KC Nijmegen
Website: https://www.bairroalto.nl/

2. Gesha Koffiebar

Echt een pareltje deze koffiebar! Ze serveren er heerlijke koffie, fantastische gebakjes/cakes en de lekkerste empanadas. ‘Ehm, empanadas?’ hoor ik je denken. Waarschijnlijk niet de je eerste keus als snack bij de koffie, maar ik moet je toch aanbevelen om het een kans te geven. You will not be disapointed, I promise.

Gesha ligt aan de waalkade en heeft – naast een werkelijk fantastisch mooi interieur – een fijn terras waar je zelfs in de zomermaanden lekker koel kunt zitten.

Adres: Kaaisjouwerskade 206, 6541 EW Nijmegen
Website: https://gesha.nl/

3. First things First

Bij First things First hebben ze hun prioriteiten goed in orde als je het mij vraagt. 😉 Deze koffie hotspot bevindt zich aan de Waalkade bij het Honigcomplex, een fijn plekje met een goed terras. Ze serveren er een uitstekend kopje koffie met de bonen van Blommers Coffee Roasters, een kleine koffiebranderij in Nijmegen. Je gaat hier uiteraard heen voor de koffie, maar ook voor een lekkere taart of lunch kun je hier goed terecht.

Dat ze hier weten hoe ze koffie moeten maken dat blijkt wel uit de verschillende koffie-wedstrijden waar ze aan mee hebben gedaan. Er is geen twijfel over mogelijk dat de liefde voor koffie in deze zaak aanwezig is.

Tip: Wil je zelf leren hoe je zo’n goede kop koffie maakt? In de ruimte naast First things First worden regelmatig workshops gegeven!

Adres: Waalbandijk 14B, 6541 AJ Nijmegen
Website: www.firstthingsfirstnijmegen.nl/

Booking.com

4. Down Town

Ik had het er net al even over, maar Down Town zit dus naast Bairro Alto en is van dezelfde eigenaren. Zoals je ziet op de foto weten ze zich ook hier maar al te goed hoe een kopje koffie gemaakt moet worden en zijn de taartjes om je vingers bij af te likken.

Naast koffie & gebak kun je hier de hele dag terecht voor brunchgerechten, waar ze zich vooral op focussen. Dus heb je zin in een lekkere acai bowl, fluffy pancakes of avocado toast? This is your place to be!

Adres: Kannenmarkt 16, 6511 KC Nijmegen
Website: https://www.downtownnmgn.nl/

5. Fresca

Nog zo’n leuke hotspot vlakbij het winkelcentrum! Fresca is een hip cafeetje waar je terecht kunt voor een heerlijk ontbijt, goede kop koffie en allerlei lekkere huisgemaakte baksels (carrot cake, apple crumble lemoncake cheesecake, mmmm). Naast een fantastisch ingericht interieur hebben ze ook een fijn terras waar je heel chill kunt zitten als het lekker weer is.

Iets wat er ook echt top uitzag was de high tea die ze daar houden, heel veel lekker eten en thee uit Sri Lanka!

Adres: Van Broeckhuysenstraat 16, 6511 PJ Nijmegen
Website: https://frescanijmegen.nl/

6. Credible

Hotel Credible is de perfecte uitvalsbasis voor alles waar je zin in hebt. Lekker dinner met verrassende gerechten? Credible. De hele dag een top ontbijt? Credible. Overnachting in een superhip hotel? Yep, ook Credible! Maar voor een kopje koffie met een heerlijk stukje taart is dit dus the place to be. Ze serveren er een erg lekkere cappuccino en de cheesecake is echt top!

Deze hotspot heeft daarnaast ook nog eens een erg fijne locatie: vlakbij de Waalkade, het Valkhofpark en de Ooijpolder.

Adres: Hertogstraat 1, 6511 RV Nijmegen
Website: https://www.in-credible.nl/

7. Nibbles

En alweer de laatste van dit rijtje: Nibbles! Dit gezellige cafeetje ligt op een top locatie in het centrum en het is bijna onmogelijk om er níet langs te lopen als je een dagje gaat shoppen. Een uitstekende plek voor een koffiepauze toch? Ze serveren hier een top kopje koffie en de cheesecake is ook een aanrader.

Daarnaast is dit een goede plek om te lunchen, dineren en borrelen!

Adres: Ganzenheuvel 1, 6511 WD Nijmegen
Website: https://nibbles-nijmegen.nl/

Dit waren de koffie hotspots! Mist er volgens jou nog een in het rijtje? Let me know in de comments!

Wil je Nijmegen nog beter ontdekken? Kijk dan eens naar dit boekje van Time to momo!


Lees ook:


ReizenReizen
Koffie en gebak in Nijmegen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *