De 10 beste gratis workout video’s om thuis te doen!

De 10 beste gratis workout video’s om thuis te doen!

Geen zin om naar de sportschool te gaan, je hardloopschoenen aan te trekken of zijn met de huidige covid maatregelen al je vertrouwde sportmogelijkheden weggevallen? Als je toch een beetje fit wil worden (of blijven) is thuis sporten de ideale oplossing! In dit blog zet ik mijn 10 favoriete YouTube workouts op een rijtje: van een korte HIIT workout tot 45 minuten cardio-boxen. Het enige wat je nodig hebt zijn een sportmat, wat dumbbells en natuurlijk een beetje motivatie.

Met deze gratis YouTube video workouts hoeft je de deur niet uit en kom je supersnel in vorm. De meeste van deze video’s zijn HIIT trainingen of aftakkingen daarvan. Daarmee train je op kracht, uithoudingsvermogen en plyometrie. Al na een paar keer trainen ga je merken dat je fitter wordt en je lichaam strakker en sterker wordt. Ook (vooral!) als je nog niet zo fit bent zijn deze video’s uitermate geschikt. Wees dus niet bang dat je het niet vol kunt houden, voor iedere oefening zijn modificaties zonder gewichten of bepaalde sprongen. Je hoeft niets te doen wat je lichaam nog niet aankan, begin gewoon!

SportSport

Zelf begon ik ongeveer 8 jaar geleden met thuis sporten. Ik was niet zo’n fan van de sportschool, kon nog een 3 km hardlopen en teruggaan op voetbal zag ik ook niet zitten. Wat me ertoe deed zetten weet ik niet meer, maar het werkt voor mij perfect en ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Toen ik begon was ik na 5 minuten al buiten adem en vond ik de oefeningen ingewikkeld, maar na een paar keer oefenen werd dit allemaal vanzelf beter. Maak je dus absoluut niet druk als je het de eerste paar keer niet volhoudt, dat komt vanzelf!

Bekijk hier mijn 10 favoriete gratis workout video’s op YouTube:

1. 30 minuten cardio boxing workout met Jeanette Jenkins

Man, wat vind ik dit een topvrouw! Ze is inmiddels 43 jaar oud, maar dat is er zeker niet aan af te zien. Jeanette trainde met sterren als Kelly Rowland, P!nk en ook de moeder van Beyoncé traint graag met haar. Jeanette is super motiverend en maakt gelukkig de nodige grapjes waardoor je de workout goed volhoudt.

2. 20 minuten ‘chisel’ met Autumn Calabrese

Autumn weet precies hoe ze ervoor moet zorgen dat je spierpijn krijgt. Na een korte warming-up doe je in totaal vier oefeningen: sumo squats, push-ups, Bulgaarse split squats en sit-ups. Al deze oefeningen doe je in 3 sets van 10, waarna je na elke set 10 seconden de oefening op het zwaarste punt vasthoudt: een echte burn! PS: Die Bulgaarse split-squat is een echte booty maker.

3. 30 minuten calorieën verbranden met Anna Renderer

Anna Renderer is de host van PopSugar Fitness en te zien op veel verschillende televisieprogramma’s. Met deze workout raak je al je spiergroepen en krijgt je cardio ook flinke boost. Het is een pittige workout, die ik pas na de tiende keer helemaal kon volhouden. In totaal zijn er vijf rondes in deze video met elk drie oefeningen die je drie keer moet herhalen.

4. Doe de 30 min cardio challenge met Lacey Stone

Ik wijk niet snel af van mijn vertrouwde PopSugar filmpjes, maar als ik mezelf even volledig wil slopen doe ik deze video. Het idee is simpel: drie rondes met drie verschillende cardio oefeningen waar veel sprongkracht voor nodig is. Na iedere ronde doe je alle oefeningen van die ronde in een snel tempo overnieuw. Na de derde ronde doe je alle oefeningen van de workout achter elkaar. Geloof me: je gaat kapot.

5. Een snelle workout met Autumn Calabrese

Deze workout duurt maar 15 minuten, maar werkt als een malle. Het was ook de eerste training waarbij ik écht m’n zijbuikspieren voelde. Aan het einde zitten ook twee super effectieve buikspieroefeningen. Verder train je je armen, schouders en billen en benen.

SportSport

6. Billen en schouders trainen met Becky Jennings

Becky Jennings is helemaal fan van het zandloperfiguur en daarom zie je veel schouder-, buik- en bil oefeningen terug in deze workout. Ondanks dat het best een zware training is, vind ik hem goed vol te houden.

7. 45 minuten cardio boxen met Christa DiPaolo

Een heerlijke workout die ik eigenlijk niet vaak genoeg doe. Als je even lekker alle stress en agressie eruit wil slaan is dit een dikke aanrader. Je maakt hele andere bewegingen dan normaal, dus bereid je voor op heel wat spierpijn!

8. Een uitputtende cardio workout met Anna Renderer

Net als Jeanette vind ik Anna super motiverend. Deze workout is zonder gewichten, maar ontzettend slopend. Veel springoefeningen met krachtoefeningen tussendoor. Zweet = gegarandeerd.

9. Buikspieren trainen met Adam Rosante

Pfoe, wat vond ik deze altijd zwaar! Ik weet nog dat ik na het doen van deze video amper een deksel op een bakje kon drukken. Na een flinke warming-up doe je 3 sets van 6 oefeningen: met name buikspieroefeningen. Aanrader!

10. 20 minuten knallen met Anna Renderer

De laatste alweer! Deze video heb ik pasgeleden weer herontdekt en was vergeten hoe pittig die was. In 20 minuten tijd train je eigenlijk je hele lichaam: fantastisch als je weinig tijd hebt of nog een beetje energie over hebt.

Zo, dat was hem dan: mijn top 10 YouTube workouts! Wat is jouw favoriete workout video?

SportSport


2 thoughts on “De 10 beste gratis workout video’s om thuis te doen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *