De lekkerste soep en broodjes bij Bors Gasztrobár

De lekkerste soep en broodjes bij Bors Gasztrobár

Bors Gasztrobár is sinds hun opening in de zomer van 2012 een van de meest populaire lunchspots van Boedapest. Inmiddels hebben ze met hun asociaal lekkere broodjes en soepen al verschillende awards gewonnen. Een echte must voor je bezoek aan Boedapest!

Soep bij Bors Gasztrobár in Boedapest
Soep bij Bors Gasztrobár in Boedapest

Bors Gasztrobár is dé perfecte plek om je lunch-to-go te halen. Dit streetfood restaurant biedt verschillende (goddelijke) broodjes aan: allemaal met leuke namen en aparte, maar goed uitgekozen, ingrediënten. Zelf heb ik de Töki Pompás en de French Lady uitgeprobeerd. Een klein broodje kost 540 (€1,80) forint en voor een groot broodje betaal je 780 forint (€2,50).

Heerlijke soep en broodjes bij Bors Gasztrobár in Boedapest
Heerlijke soep en broodjes bij Bors Gasztrobár in Boedapest

Niet alleen de broodjes zijn fantastisch bij dit populaire fastfood restaurant, Bors Gasztrobár staat ook bekend om hun soepen. Ik heb ze zelf de wortel soep van een vriendinnetje geprobeerd, en die was heerlijk! De flink gevulde soepen en de zoete soepen schijnen ook heel goed te zijn, die ga ik zeker nog uitproberen.

Bors Gasztrobár in Boedapest
Bors Gasztrobár in Boedapest – Foto van http://welovebudapest.com/

Het fastfood restaurant ziet er ontzettend alternatief uit. Er staat harde rapmuziek op en alles is in Star Wars stijl. Je kunt direct in de keuken kijken; gigantische pannen vol met soep, pannen met groenten en vlees voor de broodjes en ook de toetjes worden hier gemaakt. Het enige nadeel aan deze hotspot zijn het aantal zitplaatsen; binnen kunnen ongeveer 8 mensen aan de bar zitten en buiten is een leuk klein wagentje neergezet waar je op kunt zitten. De meeste mensen halen hierom hun eten to-go, wat ook uitstekend kan!

Buiten bij Bors Gasztrobár
Buiten bij Bors Gasztrobár

Zoals ik al zei heeft het restaurant diverse awards gewonnen, op Tripadvisor staat ze vaak ook bovenaan. Al voordat Bors Gasztrobár open gaat staan klanten in de rij. Need I say more?

 1 thought on “De lekkerste soep en broodjes bij Bors Gasztrobár”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *