Dagje Hallstatt: alle bezienswaardigheden op een rijtje!

Dagje Hallstatt: alle bezienswaardigheden op een rijtje!

Hallstatt is een pittoresk dorpje in het midden van Oostenrijk, beroemd door de adembenemende panorama foto’s. Omringt door bergen en een groot meer is het een schilderachtige locatie. Het dorpje trekt ieder jaar ongelooflijk veel toeristen en is zelfs zo geliefd dat er in China een exacte replica is gebouwd. Hallstatt maakt onderdeel uit van Salzkammergut, een gebied waar zout winnen een belangrijke rol heeft gespeeld. In 1997 is dit gebied opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eenmaal gearriveerd in Hallstatt begrijp je meteen waarom dat zo is!

In verschillende blogs las ik dat Hallstatt haar authenticiteit had verloren door grote hoeveelheid (Chinese) toeristen. Toch vestigde ik mijn hoop op februari, in het laagseizoen zou het dorpje toch op z’n minst iets minder druk moeten zijn. Met het doel voor ogen om dé perfecte panorama foto van Hallstatt te maken gingen we op pad. Althans, dat was mijn missie, moeders heb ik op sommige punten letterlijk mee moeten slepen. Gelukkig is ze altijd te motiveren met koffie en gebakjes. In deze blog vertel ik je alles over Hallstatt en wat er allemaal te zien is!

 

Marktplatz Hallsatt

Het centrum van Hallstatt is gelukkig verkeersvrij, dit maakt het dorpje een stuk aangenamer te bezoeken. De marktplaats ligt in het centrum en is één van de gezelligste plekjes van Hallstatt. Hier vind je ook verschillende souvernirswinkeltjes, leuke cafeetjes en restaurants.

Marktplatz in Hallstatt
Marktplatz in Hallstatt

 

De perfecte fotolocatie van Hallstatt

Mijn zoektocht naar een locatie voor de perfecte foto duurde gelukkig niet lang. Er zijn namelijk twee plekken waarvan het uitzicht op de stad het beste is. De eerste plek ligt ten Noorden van de stad en wordt zelfs Classic Village Viewpoint genoemd op Google Maps. Vanuit het tourist informatie centrum heb je een mooi uitzicht vanaf de andere kant.

Het perfecte uitzicht op Hallstatt
Het perfecte uitzicht op Hallstatt

 

Evangelische Pfarrkirche

In Hallstatt bevinden zich twee belangrijke kerken. Eén daarvan is de Evangelische kerk. Deze ligt vlakbij het meer en is daarom vanaf alle hoeken goed zichtbaar. De Evangelische Pfarrkirche wordt ook wel de Christuskirche genoemd en is in 1785 gebouwd.

De Evangelische Pfarrkirche in Hallstatt
De Evangelische Pfarrkirche in Hallstatt

 

De Katholieke Pfarrkirche en het kerkhof

Deze Rooms-Katholieke kerk wordt ook wel Pfarrkirche Mariä Himmelfahrt genoemd. Met haar locatie boven een rotspunt torent de kerk boven Hallstatt uit. Het is een wat kleine kerk met een bijzonder altaar en mooie decoratie. Ernaast bevindt zich een begraafplaats en een beenderenhuis met schedels en botten. Vanaf de omliggende omgeving kijk je trouwens mooi uit over de stad.

De Katholieke Pfarrkirche in Hallstatt
De Katholieke Pfarrkirche in Hallstatt

 

De Hallstatt Skywalk “Welterbeblick”

De natuur rondom Hallstatt is uitstekend te bewonderen vanuit de Hallstatt Skywalk “Welterbeblick”. Dit uitzichtpunt torent ongeveer 360 meter boven Hallstatt uit, waardoor je letterlijk boven de afgrond loopt op de 12 meter lange skywalk. Er gaat een treintje vanaf Hallstatt de berg op naar de Welterbeblick. We zijn zelf helaas niet naar de skywalk gegaan, het was namelijk zo mistig dat we de overkant van het meer niet eens konden zien.

 

Ondanks het koude en mistige weer vond ik Hallstatt zeker de moeite (en slingerende bergweggetjes) waard. Het is een schattig dorpje waar je je zeker een dag kunt vermaken. Ga echter wel in het laagseizoen om de massa’s te vermijden. Het stikte er nu al van de Aziaten, in de zomer kun je denk ik niet eens meer fatsoenlijk rondlopen in het dorpje.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *