Backpacken naar de Malediven: onze ervaring & tips!

Backpacken naar de Malediven: onze ervaring & tips!

Het begon als een grap op Facebook – en eigenlijk geloof ik het nog steeds niet – maar we zijn écht naar de Malediven geweest. De ultieme bucketlist bestemming met stranden zo wit als zout, een prachtige blauwe zee en een waanzinnige onderwaterwereld.

 

Onze backpacktrip naar de Malediven

Na ongeveer twee en een halve week in Sri Lanka te hebben rondgetrokken, vertrokken we vanuit Colombo naar Malé om de Malediven te verkennen. We landden ‘s ochtends al vroeg en hebben ruim 3 uurtjes op Malé doorgebracht totdat de ferry richting Maafushi ging, het eiland waar wij op verbleven. Eenmaal daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar van het hotel waar we verbleven en bracht hij ons naar onze kamer. Daarna hadden we gelukkig nog eventjes om te genieten van de zonsondergang op het strand. De tweede dag gingen we lekker snorkelen, zagen we dolfijnen en konden we heerlijk zonnen op een zandbank in de middle of nowhere. Op de derde en laatste volle dag zijn we naar een resort gegaan en hebben we genoten van alle luxe die de Malediven te bieden heeft.

Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Je leest het hieronder!

Resort op de Malediven
Resort op de Malediven

 

Verblijven op Maafushi, een lokaal eiland

Aangezien de resorts erg duur zijn is het aan te raden om op een lokaal eiland te verblijven. Je hebt er meerdere, maar Maafushi is veruit de populairste. We kwamen dan ook veel andere backpackers tegen tijdens onze trip. Via booking.com vonden we een driepersoonskamer bij Zest Cabana, een klein hotel met prima kamers. Uiteraard wel een stuk duurder dan in Sri Lanka, maar zeker niet onbetaalbaar.

Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kun je geen alcohol drinken op de lokale eilanden en mag je alleen zonnen in bikini op afgeschermde stranden.

Daarnaast is verblijven op een lokaal eiland ook leuk als je de sfeer van het land een beetje wilt proeven. Zo zat er op Maafushi zelfs een basisschool en wonen er veel locals, zoals dit schattige meisje hieronder.

Meisje op de Malediven

Maafushi
Maafushi

 

Snorkelen op de Malediven

De onderwaterwereld van de Malediven is werkelijk betoverend en uitstekend te verkennen met een snorkel tour. Het water is superhelder en daardoor kun je het koraal en de vissen goed zien. Wij boekten een tour bij iCom Tours, een reisorganisatie op Maafushi. Ze hadden er meerdere tours, zo kon je bijvoorbeeld nurse sharks spotten, een sandbank bezoeken of een basic snorkeltour doen.

We hebben echt van alles gezien tijdens onze snorkeltour: prachtig koraal, zeeschildpadden, dolfijnen en veel bijzondere vissen (waaronder de Nemo & Dory vissen!). Halverwege stopten we ook op een zandbank, waar we een uurtje konden chillen en een lunch kregen, ideaal!

Snorkelen op de Malediven
Snorkelen op de Malediven

 

Dolfijnen spotten op de Malediven

Tijdens onze tour kwamen we zelfs nog dolfijnen tegen, wat ongeveer een 50-50 kans was. We sprongen vrijwel direct en het water en ze zwommen zelfs onder ons door! We hebben zeker een kwartier lang kunnen genieten van de dolfijnen die hier en daar een sprongetje maakten. Een hele toffe ervaring.

Dolfijnen spotten op de Malediven
Dolfijnen spotten op de Malediven

 

4. Een dagje naar een resort op de Malediven

Overnachten op een resort in de Malediven is voor de meeste mensen véél te duur, maar je kunt er wel een dagje heengaan als excursie! Goedkoop is niet, maar ook zeker niet onbetaalbaar. Bij verschillende hotels en organisaties kun je een dagje naar één van de vele resorts boeken, wat 60 tot 100 dollar kost. Kijk bij het boeken even goed naar wat je er allemaal bij krijgt. Op het ene resort mag je bijvoorbeeld de hele dag door (alcoholische) drankjes halen en krijg je er een lunch bij, op een ander resort kan het maar zo zijn dat je moet bijbetalen voor bepaalde dingen. Zorg er trouwens voor dat je minstens een dag van tevoren boekt, je gaat ‘s ochtends vrij vroeg weg en het is niet mogelijk om op de dag zelf nog een tripje te boeken.

Wij boekten via iCom Tours een uitstapje naar Adaaran Prestige Vadoo voor 75 dollar per persoon. ‘s Ochtends vertrokken met een boot richting het resort waar we polsbandjes, een badlaken en uitleg kregen. De hele dag konden we drankjes met en zonder alcohol bij een speciale bar halen en tussen de middag kregen we een lekkere lunch. Echt een aanrader!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BREGKE.NL (@bregke.nl) op

 

Backpack tips voor de Malediven:

  • De Malediven is Islamitisch, om die reden wordt er geen alcohol verkocht op ‘normale’ eilanden. Sigaretten kun je wel gewoon in de supermarkt halen.
  • Verblijf op een lokaal eiland i.p.v. een resort, scheelt enorm in de kosten en het is een stuk gezelliger.
  • Op vrijdagen gaan er geen ferries, houd daar rekening mee als je je reis boekt. Als je op die dagen toch naar het vliegveld moet kun je een speedboot nemen van 25 dollar p.p.
  • Bloot gekleed gaan of in bikini is op de lokale eilanden een echte no-go. Op bikini-beach mag je wel gewoon zonnen in zwemkleding.
  • Probeer je bezoekje aan de Malediven te combineren met bijvoorbeeld Sri Lanka, vliegtickets vanaf daar zijn een stuk goedkoper.

 

Heb jij de Malediven al eens bezocht? Laat het me weten in de reacties!

Benieuwd naar onze reis door Sri Lanka? Lees al m’n Sri Lanka blogs hier.

Het strand op Maafushi

Papegaai op de Malediven

Adaaran Prestige Vadoo op Vaadhoo Island 2

Haaien op de Malediven

Malediven

Snorkeltour Malediven

Malediven

Sandbank op de MaledivenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *