De leukste ruin pubs in Boedapest!

De leukste ruin pubs in Boedapest!

Wie naar Boedapest gaat, moet zeker een bezoekje brengen aan een van de bekende ruin pubs. Dit zijn pubs in oude, verlaten gebouwen met vaak een open dak en een tuin (“kert”). De ruin pubs zijn gevestigd op de meest unieke locaties, zijn heerlijk alternatief en origineel ingericht en zorgen voor een ontspannen sfeer. Bij de meeste ruin pubs kun je rond de middag terecht tot een uur of 3 ‘s avonds. Tijdens mijn minor in Boedapest heb ik veel avonden en nachten in ruin pubs doorgebracht. In dit bericht vind je mijn favorieten!

Szimpla kert

In 2004 vestigde de populairste ruin pub van Boedapest zich in een oude kachelfabriek in de Joodse Wijk. Deze iconische plek is ongetwijfeld de favoriete uitgaansplek van vele bewoners en vakantiegangers. Eenmaal binnen snap je direct waarom: er hangt een heerlijk ontspannen sfeer. Het interieur is echt een bij elkaar geraapt zooitje, dit maakt het extra alternatief en een mooie en kleurrijke plek om wat te drinken. Je vind in elke kamer weer andere kunstvoorwerpen en je kunt er alles doen: drankjes doen, wat eten, uitgaan of gewoon rustig een boek lezen. Ik kan eigenlijk bijna niet omschrijven hoe leuk deze plek is: ga er zelf gewoon heen als je in Boedapest bent!

Szimpla Kert in Boedapest
Szimpla Kert in Boedapest

Instant

Voor de bezoekers die liever het ‘extremere’ nachtleven van Boedapest willen opzoeken is Instant een betere optie. Net als Szimpla Kert is Instant een van de bekendste clubs van Boedapest. Deze ruin pub is tot diep in de nacht geopend en je kunt genieten van verschillende muzieksoorten in allerlei zalen. Zo is er techno in de kelder, House en Top 40 op de eerste verdieping en beneden wat chillere muziek zoals R&B. Zelf ben ik hier inmiddels al zo’n 5 à 6 keer naar binnen gewandeld en heb volgens mij nog steeds niet alle zalen ontdekt. Op de begaande grond kun je ook gewoon lekker gaan zitten of bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal spelen.

Kuplung

Kuplung is voor de alternatievelingen zeker een must. Aan de buitenkant zie je het er niet van af, maar eenmaal binnen ontdek je een heerlijke underground sfeer. Het begint met een rustige tuin en een bar. Loop je verder, dan kom je bij een soort van club met podium. Het hele jaar door organiseren ze hier verschillende evenementen met de beste live muziek. Ik was hier op een maandagavond, dan zijn alle drankjes voor de helft van de prijs! Kom dan wel op tijd, na half 11 sta je zo een uur in de rij voor deze hotspot.

Doboz

Doboz is één van de nieuwste kerts in Boedapest, alles is modern en ziet er goed uit. Ook de locatie is eigenlijk ideaal: het ligt vlakbij Blaha Lujza tér, net als Szimpla kert. De ruin pub bevindt zich in een binnenplaats tussen leegstaande gebouwen, alles is met verlichting en verf rood gemaakt. In een soort van ‘rode doos’ kun je losgaan op de muziek en in de binnenplaats kun je rustig kletsen en zitten. Persoonlijk vond ik Doboz de minste ruin pub waar ik ben geweest. Doordat alles zo ‘modern’ was in vergelijking met andere ruin pubs miste er simpelweg een bepaalde charme.

Szimpla kert in Boedapest
Szimpla kert in Boedapest

Zoals ik al zei moet je tijdens je citytrip naar Boedapest sowieso een ruin pub bezoeken, het is een groot onderdeel van de stadscultuur. Als je maar kort in de stad bent zou ik sowieso naar Szimpla kert gaan, maar dat kun je ook overdag doen. Voor het nachtleven kun je beter een bezoekje aan Instant brengen of één van de andere grote clubs in Boedapest. Wat is jouw favoriete ruin pub?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *