Bewonder Boedapest in de avond

Bewonder Boedapest in de avond

Niet alleen het uitgaansleven is wat nachten in Boedapest zo fantastisch maakt, de hele stad licht prachtig op wanneer de zon onder gaat. Wat je echt moet doen tijdens een verblijf in Boedapest is ‘s nachts langs de Donau lopen (en met name naar het parlementsgebouw!). Sommigen zeggen dat het zelfs nóg mooier is dan overdag.

Prachtige verlichte gebouwen in Boedapest

De meest imposante gebouwen en bruggen zijn op een prachtige manier opgelicht. Zie hierboven bijvoorbeeld de Kettingbrug en daar achter de gigantische Burcht van Boedapest. Langs de Donau kun je bij verschillende café’s, restaurants en aangelegde boten terecht. Uiteraard kun je ook een boottocht nemen om op een bijzondere manier Boedapest te bekijken.

Parlement Boedapest

Het Hongaarse Parlementsgebouw

Het Hongaarse Parlementsgebouw (Országház) is naar mijn mening het mooiste aan Budapest ‘s nachts. Niet alleen licht het gebouw prachtig op, maar ook vliegt er een troep vogels rond over de koepel. De vogels zorgen voor prachtige kleine ‘lichtjes’ boven de koepel, een magisch gezicht.

Boedapest parlementsgebouw 's nachts

Loop vanaf het Hongaarse parlementsgebouw naar de Kettingbrug, loop over de brug naar Buda toe en beklim de Burcht van Boedapest. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Mocht je meer tijd hebben, ga dan ook naar de Matthiaskerk!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *