Recap 2022: Mijn favoriete (reis)momenten!

Recap 2022: Mijn favoriete (reis)momenten!

Dit keer geen top 10 van de meest gelezen blogs, maar een (bijna) top 10 van mijn favoriete (reis)momenten. Afgelopen jaar was weer een heel fijn jaar, iets wat ik meestal achteraf pas besef zodra ik alle foto’s op een rijtje zet. Dan denk ik ‘wow, dat hebben we ook nog gedaan’ en ‘wat was het mooi daar!’. Dat doet me ook altijd meteen verlangen naar het maken van plannen voor het komende jaar, waar ik – hoe kan het ook anders – ook al druk mee bezig ben. Maar eerst blik ik nog even terug als dat nog snel mag. Nieuwsgierig naar mijn 2022? Scroll dan snel verder!

1. Een week lekker skiën in Flachau

Skiën is voor mij altijd een moment om lekker tot rust te komen. Op de een of andere manier doet de combinatie van lekker fysiek bezig zijn en niet te hoeven nadenken (en plannen) iets met mij. Daarnaast ben ik echt een herfst/winter mens, dus wellicht dat ook daar de ontspanning vandaan komt. Uiteraard is het ook superfijn om een weekje met de fam weg te zijn, spelletjes te doen en lekker te chillen met een boek.

Dit jaar hadden we echt mega lekker weer en het was ook nog vrij rustig op de pistes vanwege de covid-maatregelen. In totaal heb ik 5 dagen geskied en zijn we ook nog een dagje naar Salzburg gegaan, waar we naast de oude stad ook Hangar 7 van Red Bull hebben bezocht. Al met al een heerlijke week die veel te snel voorbij ging, maar gelukkig kunnen we altijd meteen uitkijken naar het jaar erna!

2. Verhuizen & samenwonen

Na ruim een jaar in een studio van 30 vierkante meter te hebben geleefd was het wel tijd voor een grotere woning. Ik was al wel een tijdje op zoek naar wat nieuws, vooral omdat Jelmer terug naar Winterswijk zou komen vanuit Groningen. Ineens kreeg ik een appje van de toen huidige bewoonster en een paar uur later stond ik het huis al te bezichtigen. Het is een oude woning, maar we hebben mega veel ruimte en zelfs een extra kamertje. Inmiddels zitten we er al dik 3/4 jaar in en ben ik nog steeds mega blij met deze plek. We wonen lekker centraal en hebben een fijn tuintje. Het is nog even wennen om altijd een huis met iemand te delen, maar verder ben ik helemaal happy!

3. Met collega’s naar Puglia!

Ergens begin mei spotte ik mijn collega’s Melanie en Sanne met erg veel enthousiasme naar een beeldscherm staren. Niet veel later lieten ze me zien wat ze van plan waren en was ook ik mega enthousiast. Ze hadden een scherpe deal gevonden via TUI naar Puglia, het gebied in de hak van de laars van Italië. En dat was nou net het gebied waar ik al een tijdje graag heen wilde, alsof het zo had moeten zijn. 😉 Ik weet niet meer of ik mezelf heb uitgenodigd of dat zij dat hebben gedaan, maar ik kan sowieso concluderen dat we met z’n drieën een goed reisgezelschap vormen. Lekker eten, foto’s maken, veel chillen en een beetje shoppen on the side: wij hebben ons wel vermaakt daar.

Over iets meer dan 2 maanden gaan we met z’n drieën naar Parijs, waar ik nu al mega veel zin in heb!

Reisverslag Puglia: 4 dagen naar de hak van Italië!

4. Umbrië verkennen!

Na de heerlijke vakantie naar Puglia was het alweer tijd voor zomervakantie nummer 2. Tussendoor kwam het Zwarte Cross festival nog om de hoek kijken en zijn Jelmer en ik samen gaan wonen. Achteraf was het eigenlijk net iets te druk allemaal en had deze vakantie van mij ook gerust een week (of maand) later mogen komen, maar dat kon de pret natuurlijk niet drukken!

In totaal zijn we 2 weken op pad geweest met de heen- en terugweg een overnachting in Oostenrijk (wat ik ook helemaal geweldig vind). We begonnen onderin Umbrië (vlakbij Narni) en reden toen via Montefalco (van de lekkere Montefalco Rosso wijn!) en Assisi toe richting Lago Trasimeno. Op Gubbio na hebben we vrijwel alle belangrijke plaatsen van Umbrië gezien. Het mooiste van de vakantie vonden we de wandeling in Nationaal park Monti Sibillini: een bizar mooi natuurgebied tussen Umbrië en de Marken in.

Reisverslag Umbrië: het groene hart van Italië!

5. Lekker sportief bezig zijn

Net als ieder jaar begin ik weer met bomvol energie en een handvol voornemens. Nu ben ik wel iemand die consistent het gehele jaar door lekker blijft sporten, maar de frisse moed van een nieuw jaar doet toch iets met me. In het voorjaar ben ik begonnen met intervallen en hield ik me aan een hardloopschema, wat ook betekende dat ik in de zomer om 6 uur uit m’n nest moest om de hitte voor te zijn. Achteraf zien dat de input resultaat oplevert is natuurlijk wel echt een top gevoel.

Het was eigenlijk mijn voornemen om een marathon te lopen afgelopen jaar, maar dat is (mede door mijn vele vakanties) niet gelukt. Dit jaar doe ik dus nog een poging. Wél heb ik twee survivalruns gelopen en de Zevenheuvelentrail in Nijmegen (21K). Wat ik ook heerlijk vond waren de lange hardlooprondes langs de beek met Bo (de stafford van m’n ouders) en heuveltraining in Lochem met m’n vader. Voornemen voor 2023: meer (trail)runs in de natuur!

Helaas bracht het sporten ook wat pijntjes met zich mee. Zo heb ik in augustus mijn schouder verrekt en zat er in oktober een runners knee op me te wachten. Bijna alle pijntjes zijn inmiddels wel verholpen of flink hersteld, maar ik ben erg blij dat mijn vriend bijna fysiotherapeut is haha!

6. Meidenweekend in Kopenhagen

De laatste en eerste keer dat we met z’n vieren op citytrip gingen was in 2017 naar Milaan. Dat was tijdens dit weekend precíes 5 jaar geleden en hoog tijd om eens over te doen.

In totaal waren we bijna drie volle dagen in Kopenhagen, wat echt meer dan genoeg is om de highlights van de stad te bezoeken. We konden dus lekker rustig aan doen, uitslapen en hoefden ons nergens voor te haasten: helemaal fijn! En naast het bezoeken van de bezienswaardigheden hadden we meer dan genoeg tijd over om lekker te shoppen, wijntjes te doen op het terras en hebben we ons goed vermaakt bij de Kopenhagen Pride. Al met al dus een super gezellig weekend met de meiden. 🤩

Reisverslag Kopenhagen: 3 dagen in de Deense hoofdstad!

7. Genieten van alles wat weer mocht

Het lijkt ondertussen al héél lang geleden dat corona weer voorbij is, maar begin 2022 mocht nog steeds niet alles. Toen uiteindelijk in maart de laatste maatregelen eraf gingen was het natuurlijk tijd om weer wat feestjes & partijen in te halen. En dat hebben we natuurlijk gedaan: housewarmings, Koningsdag, verjaardagsfeestjes, Meddose Kermis, Zwarte Cross, Volksfeest Winterswijk, een bruiloft, vriendinnenweekend, naar de Toppers met collega’s en leuke feestjes tijdens kerstmis en nieuwjaar. Zoals je hieronder kunt zien was het een erg gezellig jaar!

8. Naar Sicilië met de schoonfam

De derde keer Italië was wel wat anders dan het ‘normale Italië’, we gingen namelijk naar Sicilië! In totaal waren we 10 dagen op pad en hebben we op 4 verschillende plaatsen overnacht. Met een huurauto gingen we eenvoudig – op een véél te smal straatje na – van plek naar plek en hebben we rustig het eiland kunnen verkennen. Zelfs in oktober was het er nog niet koud en zoals je kunt zien liepen we overdag gewoon in korte broeken rond, op één resort hebben we zelfs nog heerlijk aan het zwembad gelegen: fijnnn!

Wat mij opviel aan Sicilië was dat het eten en de wijnen nóg lekkerder waren dan in bijvoorbeeld Toscane en Umbrië. Wellicht komt het door de vruchtbare grond van de Etna vulkaan, of dat hier alles verser en authentieker wordt bereid. Wat het ook is: ik ben fan.

Ondertussen ben ik nog steeds niet aan het sorteren en bewerken van de foto’s toegekomen, maar hieronder heb ik een kleine selectie uitgekozen!

9. Afscheid genomen van Bo

Nee dit was geen favoriet moment – waarschijnlijk zelfs mijn minst favoriete in de laatste paar jaren – maar wel eentje die giga veel impact heeft gemaakt. Halverwege mijn vakantie in Sicilië werd ik door mijn ouders gebeld dat Bo overleden was, onze amerikaanse stafford bully mix. Een fantastisch dier waarmee ik zeker drie keer per week op pad ging om te wandelen of hardlopen. Hij was nog superfit en het zat er absoluut niet aan te komen, wat voor hem zelf waarschijnlijk het fijnste was. We zijn nu drie maanden verder en het is nog steeds een groot gemis. 🙁

10. Plannen maken voor volgend jaar

Ondertussen is 2023 al flink aan de gang en tikken we al weer bijna februari aan, wat natuurlijk ook betekent dat er nieuwe (reis)plannen gemaakt ‘moeten’ worden! Over een paar weken gaan we alweer met mijn familie op skivakantie en eind maart staat de citytrip Parijs met Sanne en Melanie op de planning. Verder heb ik nog niks officieel geboekt, maar de ideeën zijn er zeker. Zo zou ik deze zomer graag naar Oostenrijk/Italië op een soort wandelvakantie willen en ga ik met de meiden hopelijk eind augustus ook nog een weekendje weg. Wellicht dat er dan nog een wintercitytrip achteraan komt, wie weet?

Plannen en ideeën genoeg dus! Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?

Wijnen in SiciliëLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *