Wat te zien in Siena, Toscane?

Wat te zien in Siena, Toscane?

Gastblog #4: Geschreven door Mijke – Siena is natuurlijk een stad die niet in de rij van steden in Toscane mag ontbreken. Waar Siena een grote stad is, voelt het klein aan. Eén van de hoogtepunten van Siena is Piazza del Campo, een gigantisch plein. Benieuwd wat er nog meer te zien is in Siena? Lees dan snel verder!

Piazza del Campo en de Palio

Door welk leuke slenterstraatje je ook rondstruint, je komt uiteindelijk vanzelf weer terug op hét plein van Siena: Piazza del Campo. Dit is het plein waar tweemaal per jaar de Palio plaatsvindt, een race waarbij de verschillende wijken van Siena het tegen elkaar opnemen (het is een groot en belangrijk feest in Siena waar de bewoners het hele jaar naartoe leven). Wij zijn er zelf niet geweest tijdens de Palio, veel Italianen raadden het af vanwege de drukte. Om toch wat van de sfeer mee te maken, is het leuk om de dagen voor de Palio naar Siena te gaan. Er is dan veel muziek en gezelligheid. De wijken gaan bijvoorbeeld de avond voor de Palio de paarden zegenen. Daarna gaan ze met z’n allen in de straten van hun wijk eten.

Piazza del Campo in Siena
Piazza del Campo in Siena

 

Bezienswaardigheden in Siena

Een andere must-see in deze gezellige stad is de Palazzo Pubblico (= het stadhuis) op Piazza del Campo. Daar recht tegenover ligt de beroemde fontein Fonte Gaia. Ook het beklimmen van de toren is leuk om te doen (Torre del Mangia), vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een hoogtepunt is de Duomo di Santa Maria Assunta: een mooie, imposante kathedraal die zwart-wit gestreept is.

Duomo di Santa Maria Assunta
Duomo di Santa Maria Assunta

Mocht je nog op zoek zijn naar een restaurantje: wij hebben heerlijk gegeten bij een Ristorante Malborghetto. Het is een familierestaurant met een gezellig terras aan Piazza Mercato, een wat kleiner pleintje in Siena.

 

Ben jij al eens in Siena geweest? En wat was jouw favoriete bezienswaardigheid? Ik hoor graag wat jullie ervaringen waren!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *