5 x Waarom Valencia dé perfecte citytrip bestemming is

5 x Waarom Valencia dé perfecte citytrip bestemming is

Woohoo, over een week mag ik weer naar mijn favoriete stad: Valencia! Het is inmiddels alweer dik een jaar geleden en wat mis ik die stad zeg. Valencia voelt voor mij echt als thuiskomen, alsof alles even stil staat. Voordat ik er voor mijn stage heen verhuisde had ik er nog nooit van gehoord. Sterker nog, ik dacht dat het in Italië lag. Inmiddels is Valencia bekend bij veel toeristen en één van de meest geliefde citytrip bestemmingen van Europa. Waarom ik zo gek ben op Valencia? Dat lees je hieronder!

 

Fotogeniek

Valencia is echt een prachtige stad. De binnenstad is gevuld met culturele bezienswaardigheden en mooie pleinen. Loop maar eens door de stad heen en je zult zien dat je bij elke afslag weer voor een verrassing komt te staan. Ook zie je overal indrukwekkende street art, soms zijn zelfs hele gebouwen volledig versierd. Even zin in wat anders? Dan kun je terecht bij de gigantische futuristische gebouwen: Ciudad de las Artes y las Ciencias. Een modern gebouwencomplex met o.a. een museum, discotheek en bioscoop.

Fotogeniek Valencia
Fotogeniek Valencia

 

Eten, eten, eten & drinken

De Spaanse keuken is bij uitstek mijn favoriet: paella, Spaanse ham en de lekkerste tapas. Voeg daar een lekker glas rode wijn aan toe en ik doe een vreugdedansje. Valencia is gelukkig gevuld met de leukste hotspots en lekkerste restaurants. Je vindt er authentieke Spaanse restaurants en hippe tentjes, maar ook veel andere keukens zoals Italiaans en Aziatisch. Krijg je al honger?

Check hier mijn 8 favoriete restaurants in Valencia.

 

Groot maar klein

Met ongeveer 800.000 inwoners is Valencia de op twee na grootste stad van Spanje. Toch merk je daar weinig van als je rondwandelt door de straatjes. Soms kom je wel eens in grote steden waar je helemaal gek wordt van alle toeristen, dat is hier gelukkig (nog niet) niet het geval. Er is veel toerisme, maar dat mengt zich – tot nu toe – perfect met de stad. In het park dat dwars door de stad loopt, Jardín del Turia, merk je al helemaal niks meer van de stadsdrukte.

Plaza de la Virgen Valencia
Plaza de la Virgen

 

Zon & strand

In Valencia schijnt vrijwel altijd de zon, in de vijf maanden dat ik er woonde hebben waren de regendagen op één hand te tellen. Met de heerlijke temperaturen konden we begin november nog naar het strand en zaten we met Kerstmis gewoon op het terras. Het strand is trouwens ook iets wat Valencia de ideale citytrip bestemming maakt. Wanneer je even geen zin hebt om cultuur te snuiven of door de stad te struinen kun je lekker bakken aan het strand.

De boulevard van Valencia
De boulevard van Valencia

 

Terrasjes pakken & uitgaan

Iets wat ik helemaal fantastisch vind aan Spanjaarden is dat ze – zelfs op maandagen – gewoon om 12 uur al een biertje drinken. En tijdens de lunch is een wijntje (of twee) hartstikke normaal, ook als je daarna weer aan het werk moet. Terrasjes pakken is dan ook één van mijn favoriete bezigheden in Valencia. Lekker de hele middag wijntjes drinken en tapas eten.

De terrassen blijven in de zomer vaak tot een uur of twee open, daarna begint het uitgaansleven van Valencia. Eén van de grootste clubs is MYA (met dakterras L’Umbracle), deze bevindt zich in Ciudad de las Artes y las Ciencias. Ook door de rest van de stad heen vind je overal toffe clubs en danscafé’s, zoals Bolsería, Indiana en La3. Overal wordt goeie muziek gedraaid, veel wodka en gin tonic geschonken en er hangt een fijne sfeer.

 

Wat maakt Valencia volgens jou de perfecte citytrip bestemming?

Plaza del Ayuntamiento in Valencia
Plaza del Ayuntamiento in Valencia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *