Een citytrip naar Lissabon: de mooiste plekjes!

Een citytrip naar Lissabon: de mooiste plekjes!

Lissabon is echt een topstad voor een citytrip: lekker weer, mooie gebouwen, goede wijn én heerlijk eten! De stad zit bomvol met allerlei hippe tentjes en winkels, je hoeft je voor geen moment te vervelen. Samen met mijn zus, haar vriend en zijn zusje ging ik vier dagen op ontdekkingstocht in Lissabon. In deze blog deel ik met jullie de mooiste plekjes van Lissabon, samen met een paar van mijn favoriete foto’s.

1. De Taag
Tijdens een citytrip in Lissabon zul je constant op de Taag uitkijken. Samen met Ponte 25 de Abril en het Jezus standbeeld levert dit prachtige plaatjes op. Langs de rivier zitten allerlei leuke tentjes en plekken om te relaxen.

Taag Lissabon
De Taag

2. Plein Praça do Comércio
We stapten bij station Rossio uit en liepen richting de kust. Hier kwamen we meteen uit bij het plein Praça do Comércio. Midden op het plein staat het standbeeld van de oude koning van Portugal, Josef de eerste. Wanneer je door de boog loopt kom je in Rua Augusta, een straat met veel winkels.

Praça do Comércio Lissabon
Praça do Comércio

3. Arco de Rua Augusta
Vanaf het plein zie je de stenen boog meteen, Arco de Rua Augusta is gebouwd om de aardbeving in 1755 te herdenken.

arco de rua augusta lissabon
Arco de Rua Augusta

4. De gele trammetjes
Tram 28 is echt een begrip in Lissabon, hij neemt je mee door de mooiste wijken van de stad. Ook de andere trams zijn razend populair en worden nog steeds ingezet voor het openbaar vervoer. Onderweg naar Castelo de São Jorge kwam deze mooie tram voorbij en nam ik één van mijn mooiste foto’s tijdens de trip.

Tram lissabon
Gele trams als openbaar vervoer in Lissabon

5. Uitzichtpunt Chão do Loureiro
Het duurde even voor ik dit plekje had teruggevonden op Google Maps, maar na het halve internet te hebben doorspit vond ik het: Chão do Loureiro. Hier liepen we per toeval langs en konden lekker genieten van het uitzicht over de oranje daken met de rode brug en het Jezus standbeeld in de verte.

Viewpoint of Chão do Loureiro
Uitzichtpunt Chão do Loureiro

6. Castelo de São Jorge
Waarom ik geen foto van het kasteel heb gemaakt weet ik niet, maar dat ik hem niet zo indrukwekkend vond is dus wel duidelijk. Toch kun je eigenlijk niet om dit kasteel heen en moet je hem wel gezien hebben, daarom staat die in dit lijstje.

7. Rossio (officiële naam: Praça de D. Pedro IV)
Rossio is een bekend plein in Lissabon met een gelijknamig metrostation. Het plein is vernoemd naar Pedro, voormalig keizer van Brazilië en koning van Portugal. Vroeger vonden hier executies, stierengevechten en demonstraties plaats. Midden op het plein staat een grote fontein en Rossio wordt omringt door prachtige paarse Jacaranda bomen.

Praça de D. Pedro IV Rossio Lissabon
Praça de D. Pedro IV (Rossio)

8. De LX Factory
Op de verjaardag van mijn zus gingen we op zoek naar taart en lekker eten, iets waar we meer dan genoeg van hebben gevonden. De LX Factory  ligt een stukje van Lissabon af, maar is makkelijk te bereiken met de trein. In deze oude fabriek vind je allerlei hippe eettentjes en winkeltjes.

lx factory in lissabon
De LX Factory

9. Ponte 25 de Abril
In 1962 liet dictator Salazar deze brug bouwen, in 1966 werd de brug opengesteld aan publiek. Toen in 1974 op 25 april een einde werd gemaakt aan het dictoriale bewind met de Anjerrevolutie, werd de brug omgedoopt in Ponte 25 de Abril. Vanaf een restaurant in de LX Factory kregen we dit fantastische uitzicht over de brug.

ponte 25 de abril lissabon
Ponte 25 de Abril

10. Schattige straatjes
Ten slotte raad ik je aan lekker rond te strentelen in de stad en kijk af en toe achterom. Door alle vrolijke kleuren levert dit prachtige beelden op!

Lissabon
Schattige straatjes in Lissabon

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Lissabon?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *