Ontbijten in Valencia: de leukste ontbijt hotspots!

Ontbijten in Valencia: de leukste ontbijt hotspots!

In Spanje is uitgebreid ontbijten niet gewoonlijk. Vaak nemen ze een kopje koffie met klein croissantje erbij. Een ander populair ontbijtje is pan con tomate: geroosterd (stok)brood met een mengseltje van geperste tomaat en olijfolie. Klinkt simpel, maar erg lekker! Mijn voorkeur gaat uit naar de variant met serranoham of iberico ham, iets wat je ook praktisch overal kunt krijgen.

Ondanks dat je overal in Valencia lekker en goedkoop kunt ontbijten, zet ik hier toch mijn favoriete ontbijt hotspots op een rijtje!

 

Ontbijten bij La Rollerie

La Rollerie is een gezellig tentje in Valencia waar je heerlijk kunt ontbijten, brunchen, lunchen en zelfs avondeten. Je kunt kiezen uit veel hartige of zoete ontbijtjes waarbij je dan een koffie of thee en sinaasappelsap krijgt. Vooral het ‘La Rollerie’ ontbijt is erg lekker. Ook fijn: het personeel is vriendelijk en spreekt goed Engels.

Adres: Carrer del Convent de Santa Clara 7, 46002 Valencia
Website: https://larollerie.com/restaurantes/valencia

Ontbijt bij La Rollerie in Valencia
Ontbijt bij La Rollerie in Valencia

 

Ontbijten bij Panaria

Panaria is een bakkerij met veel verschillende vestigingen door heel Valencia heen. Het is simpel, lekker goedkoop en erg lekker. Ze hebben verschillende lekkere ontbijtjes en je kunt er ook goed lunchen. Mijn favoriet is het ontbijtje met iberico ham.

Locatie: Plaza de la Porta de la Mar 4, 46001 Valencia (meerdere locaties!)
Website: http://www.panariapanaderias.es/

Ontbijt bij Panaria in Valencia
Ontbijt bij Panaria in Valencia

 

Ontbijten bij La Más Bonita

La Más Bonita: één van de bekendste hotspots van Valencia. Je kunt er van alles: ontbijten, lunchen en lekkere hapjes doen. Er zijn twee locaties: één in de wijk Ruzafa en één in Alboraya aan het strand (Patacona). De Ruzafa locatie is een hip cafeetje waar ze ook de bekende taarten bakken. Aan het strand zit een prachtig strandtentje met een terras, binnengedeelte en binnenplaats. Alles is mooi aangekleed en leuk ingericht. Bij beide locaties kun je heerlijk ontbijten, maar mijn voorkeur gaat uit naar La Más Bonita Patacona.

Locatie: Paseo Marítimo de la Patacona 11, 46120 Alboraya (meerdere locaties!)
Website: http://lamasbonita.es/

Ontbijt bij La Mas Bonita in Valencia
Ontbijt bij La Mas Bonita in Valencia

 

Ontbijten bij La Petite Brioche

Nog een leuk ontbijttentje is La Petite Brioche. Het is een kleine bakkerij met een schattige inrichting. Je kunt er terecht voor simpele en uitgebreide ontbijtjes, van Spaanse toast met ham tot Amerikaanse pannenkoeken. Ook voor de lunch of een koffiepauze met een gigantisch stuk taart is La Petite Brioche de juiste plek.

Adres: Calle de Sorní 28, 46004 Valencia
Website: http://www.lapetitebrioche.es/

Ontbijt bij La Petite Brioche in Valencia
Ontbijt bij La Petite Brioche in Valencia

 

Wat is jouw favoriete ontbijt hotspot in Valencia? Laat het me weten in de reacties! Op zoek naar een leuke plek om avond te eten? Bekijk dan mijn 8 favoriete restaurants in Valencia.

Benieuwd naar andere leuke hotspots in Valencia, of andere toffe steden in Europa? Volg me op Instagram!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BREGKE.NL (@bregke.nl) opLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *