Mijn top 10 favoriete citytrip bestemmingen van Europa

Mijn top 10 favoriete citytrip bestemmingen van Europa

Ik ben gek op Europa en al haar verschillende landen, steden en culturen. Zelf ben ik nu in 18 verschillende landen geweest en heb ik zelfs in twee buitenlandse steden mogen wonen. Ook al heb ik nog langer niet alles gezien, zet ik hier mijn favoriete citytrip bestemmingen op een rijtje!

1. Valencia

Dit is écht mijn nummer één stad. Wanneer mensen me vragen waar ze op vakantie moeten is dit ook het eerste wat er uit mijn mond komt. De stad heeft werkelijk alles: goede wijn, lekker eten, vriendelijke mensen, een gezellige stad maar ook de zee. Hier heb ik vijf maanden gewoond, dus ik ken de stad op m’n duimpje. Iets wat ik extra tof vind aan Valencia is dat alles op loop- en fietsafstand is. Hierdoor kun je alles makkelijk verkennen tijdens je citytrip.

Lees hier mijn artikelen over Valencia.

Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia
Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia

 

2. Berlijn

Berlijn is de stad waar oud en nieuw perfect samenkomt: hippe tentjes aan de ene kant, monumenten en historische gebouwen aan de andere. In september ging ik samen met een vriendin drie dagen naar Berlijn voor een korte citytrip, wat hebben we genoten! Je kunt er de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog induiken en veel culturele dingen doen. Daarnaast is Berlijn ook heerlijk alternatief en vind je er de leukste winkeltjes, koffietentjes en meer.

Acht dingen die je echt gezien moet hebben in Berlijn vind je hier.

De Berlijnse Muur
De Berlijnse Muur

 

3. Wenen

Wenen is een stad die me echt heeft betoverd met alle paleizen, parken en rijke geschiedenis (én heel veel taartjes). Er is zo veel te zien en te doen dat je eigenlijk aan 3 dagen nog niet genoeg hebt. Wenen zit ook bomvol met hippe cafeetjes en met alle parken kun je je ook in alle rust terugtrekken. Het enige nadeel is dat de stad vrij duur is, maar ook daar zijn wel oplossingen voor.

Check hier alle bezienswaardigheden van Wenen.

Schloss Schönbrunn Wenen
De paleistuin van Schloss Schönbrunn

 

4. Boedapest

In Boedapest heb ik vier maanden mijn minor gevolgd. De stad is opgesplitst in twee delen: Boeda en Pest. Beide hebben hun eigen charme. De stad is gigantisch maar met de metro en tram is het makkelijk om de stad te verkennen. Ondanks de armoede vind je veel hotspots in Boedapest en kun je er goed shoppen. Ook is het nachtleven werkelijk fantastisch: goedkoop bier en toffe ruin pubs. De perfecte citytrip bestemming voor jong en oud.

Lees hier mijn blogs over Boedapest.

Het Burchtpaleis in Boedapest
Het Burchtpaleis

 

5. Madrid

Tijdens mijn trip in Valencia ging ik een paar dagen naar Madrid. Met meer dan 3 miljoen inwoners is Madrid de grootste stad van Spanje. De stad zit vol met kroegjes, cafeetjes en restaurants. Ook in december is de stad echt de moeite waard!

Gran Vía Madrid
De Gran Vía in Madrid

 

6. Lissabon

Ondanks de vele regen was Lissabon echt een fantastische citytrip. Gelukkig hebben we ook veel zon gehad en heb ik een paar van mijn favoriete foto’s geschoten. De vier dagen waren eigenlijk te kort, Lissabon is namelijk echt een grote stad. Zeker op mijn lijstje om een keer terug te gaan!

Bekijk hier de mooiste plekjes van Lissabon.

Viewpoint of Chão do Loureiro
Uitzicht over Lissabon

 

7. Stockholm

Beyoncé gaf een concert in Stockholm en daarom gingen ik en mijn zus naar Stockholm. Logisch toch? We sliepen bij een vriendin van mijn zus en hebben zo’n 2 volle dagen de stad verkend. Gigantische gebouwen, relaxte parken, leuke interieurwinkels en heel veel taartjes! Wel prijzig, toch een aanrader.

Stockholm uitzicht
Uitzicht over Stockholm

 

8. Londen

Tijdens mijn werkweek in de middelbare school gingen we een weekje naar Londen, waar we vooral veel musea en bezienswaardigheden hebben bezocht. Ik weet er niet enorm veel meer van af, maar wel dat ik het echt fantastisch vond. Tijdens onze vrije middag gingen we shoppen in de gigantische winkelstraat. Ik moet echt nog een keer terug om nieuwe foto’s te maken.

 

9. Parijs

Nog een stad waar ik door Beyoncé ben gekomen. Samen met Jay-Z gaf ze een concert in Parijs, de enige stad in Europa waar ze optraden. Ik had altijd een vrij slecht beeld van de stad, maar daar klopte niets van. Met het zonnetje, dure winkelstraten en prachtige gebouwen werd ik zelfs een beetje verliefd op Parijs.

Eiffeltoren Parijs
Eiffeltoren in Parijs

 

10. Krakau

Ik was enorm blij verrast met ons tripje naar Krakau. Zelfs in de winter was het een gezellige stad met leuke kerstmarktjes en cafeetjes. We hebben ook Auschwitz en Birkenau bezocht, ontzettend indrukwekkend. Een aanrader voor iedereen, ook wie het niet zo op Oost-Europa heeft.

Lees hier over mijn bezoek aan Auschwitz en Birkenau.

Krakau
Krakau

 

Heb jij deze steden al bezocht? En wat is jouw favoriete Europese stad?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *