Alle bezienswaardigheden van Florence!

Alle bezienswaardigheden van Florence!

Gastblog #2: Geschreven door Mijke – Op mijn nummer 1 staat Florence, want wat een toffe stad is dit. Je kunt alles op loopafstand bezoeken, de kathedraal is prachtig en je kunt er ook nog eens goed rondslenteren. Het is net alsof je in een openluchtmuseum loopt; ik hou van Florence! Inmiddels zijn we er twee keer geweest en was elke keer weer net zo betoverend.

Duomo Santa Maria del Fiore (de kathedraal van Florence)
Duomo Santa Maria del Fiore (de kathedraal van Florence)

De wit-groen-roze kathedraal (Duomo Santa Maria del Fiore) waar Florence zo om bekend staat is zo indrukwekkend en prachtig dat wij ons eerst altijd een half uur staan te vergapen aan hoe prachtig die is. Met een combiticket van 15 euro kun je de kerk, het museum (Museo dell’ Opera dell Duomo), de toren (Campanille, ook wel Giotto’s Tower) en de doopkapel (Battistero San Giovanni) bezoeken. Je moet er wel wat voor over hebben, want er staan vaak enorme rijen voor de bezienswaardigheden in Florence.

Kathedraal Florence
Uitzicht op de kathedraal vanaf Giotto’s Tower

Vanaf Giotto’s Tower heb je prachtig uitzicht over de Duomo en de stad. De koepel kun je ook beklimmen en dat is best bijzonder want tot op de dag van vandaag weten ze nog steeds niet hoe ze deze imposante koepel in die tijd (1425-1434) hebben gemaakt. Tip: reserveer je ticket voor het beklimmen van de koepel van te voren op de website. Vaak zijn tickets 2 dagen van te voren al uitverkocht, dus slim om dit van te voren te regelen (kan alleen met creditcard).

Florence
Ponte Vecchio

De meest indrukwekkende kerk van Florence vond ik de Santa Croce. Dit is de grootste franciscanenkerk van Italië. Het interieur is prachtig met veel fresco’s (muurschilderingen) en er liggen diverse graftomben van beroemde Toscani (bijv. Galileo Galilei en Michelangelo). Het is een enorme kerk die zo indrukwekkend is dat je er stil van wordt. Via de kerk kom je in een binnentuin, museum en diverse verblijven waar je een kijkje kunt nemen.

Palazzo Vecchio Florence
Palazzo Vecchio

Naast deze toeristische bezienswaardigheden is het leuk om lekker rond te slenteren door de stad. Zo kwamen wij bij toeval op Palazzo Vecchio, waar verschillende prachtige beelden staan. Daar heb ik een foto gemaakt met de tweelingbroer David (de echte van Michelangelo staat in Galleria dell’Accademia waar je voor 35 euro pp naar binnen kunt). Ook hebben we Ponte Vecchio op onze ‘rondslentermanier’ gevonden (‘ Hee, is dat niet die bekende brug?’). Het is een kleurrijke brug met talloze goudsmeden waar je je kunt vergapen aan dure sierraden. Boven de Ponte Vecchio loopt een overdekte gang waar vroeger de rijkere mensen over konden steken. Het is wel een grappig verhaal dat het vroeger schijnbaar zo erg stonk op en rond de brug, dat de hertog in 1540 beval dat er alleen nog maar goudsmeden op de brug mochten zitten. Dit is dus nog steeds zo!

Lekkere lasagne in Florence

Florence zit bomvol eettentjes. Om een goede maaltijd te scoren, moet wel een beetje door de commerciële bedrijfjes (en prijsjes) heen prikken en daar met een grote boog omheen lopen. Wij hebben heerlijke belegde focaccia gehaald bij een lunchtentje. In de middag hebben we geluncht bij Il Barroccio; een schattig klein restaurantje dat voor ons gevoel net buiten de toeristische drukte zat. Ze serveerden heerlijke pasta. Ook hebben we een frisse shake gehaald bij het Shake Café. Florence telt 2 Shake cafés en het is echt een aanrader als je op een warme dag naar een ‘healthy & frisse tussenstop’  verlangt.

Santa Croce Florence
Santa Maria Novella
Ponte Vecchio Florence
Ponte Vecchio


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *