Shoppen bij de Centrale Markthal in Boedapest

Shoppen bij de Centrale Markthal in Boedapest

De Centrale Markthal van Boedapest is een van de grootste toeristische attracties van de stad. Al vroeg in de morgen gaan de deuren open en stromen de klanten naar binnen. Onder de grote staalconstructie gaat de hele dag door van alles over de toonbank. 

Centrale markthal Boedapest
De Centrale Markthal in Boedapest

Op de begaande grond vind je met name etenswaren, zoals vlees, groente, fruit, gebak, noten en specerijen. Met name de Hongaarse producten zijn het bekijken (en kopen) waard: salami, paprika, jam, ganzenlever en wijnen. Zelf vind ik vooral de potjes paprikapoeder heel leuk! Hongaren zijn ook echt fantastisch in jam maken, met een enorme keuze. In sommige jam stoppen ze zelfs wijn of chocola. Tijdens mijn laatste bezoek heb ik een heerlijke jam van rozenbottel meegenomen en diverse nootjes.

Paprika poeder Boedapest centrale markthal
Potjes paprikapoeder in de Centrale Markthal van Boedapest

Op de eerste verdieping zitten een paar restaurantjes en kraampjes waar je heerlijk Hongaars eten kunt proeven. Ook de souvenirs zijn op de eerste verdieping, zoals schaakborden, kleding, lederwaar, porselein, bont, kookboeken en andere leuke hebbedingen. Zelf prefereer ik de begaande grond, maar je moet er zeker even een kijkje nemen.

Hongaars eten in de Centrale Markthal van Boedapest
Hongaars eten in de Centrale Markthal van Boedapest

De markthal is een ontwerp van Samu Pecz en ging in 1897 open. De markthal wordt ook wel Nagy Vásárcsarnok genoemd, wat grote markthal betekent. In de markthal zitten maarliefst 180 kleine kraampjes!

De Centrale Markthal van Boedapest
De Centrale Markthal van Boedapest

Je vind de centrale markthal bij metrostation Fövám tér (lijn 4). Als je uitgekeken bent op de markthal en graag meer wilt shoppen, kun je oversteken naar de Váci utca, de grote winkelstraat van Boedapest. Bekijk hier onder nog wat meer foto’s die ik gemaakt heb van de markthal!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *