De top 10 meest gelezen blogs van 2020!

De top 10 meest gelezen blogs van 2020!

Dat 2020 qua reizen gigantisch in duigen viel hoef ik jullie vast niet te vertellen. Ik had namelijk – net als iedereen – veel leuke dingen gepland staan die helaas niet doorgingen. Zo zijn er tripjes naar Marrakesh en Madrid gecanceld en stond New York erg hoog op mijn bucketlist voor 2020. Gelukkig heb ik mijn skivakantie nog wel mogen meemaken, veel wintersporters moesten halverwege hun vakantie naar huis of konden zelfs helemaal niet gaan.

Halverwege maart halveerden de bezoekersaantallen op mijn blog en dat is de rest van het jaar zo gebleven, op een kleine stijging in de zomermaanden na. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik weinig geblogd heb, zonder de citytrips en reizen was de motivatie ver te zoeken. Wel schreef ik mijn eerste blog over Winterswijk (mijn woonplaats) en dat sloeg goed aan!

Maar het was natuurlijk ook best een fijn jaar. Eind 2019 ben ik op mezelf gaan wonen en heb ik 2020 dus heerlijk in m’n eigen stekkie kunnen doorbrengen. Ik ben veel met vrienden en familie geweest: fijn spelletjes spelen, terrassen of in de tuin drankjes doen en toen het in juni allemaal weer wat soepeler werd heb ik zelfs m’n 25ste verjaardag nog leuk kunnen vieren. Daarnaast heb ik – vraag me niet hoe – midden in coronatijd mijn vriend leren kennen. Allemaal fijne dingen die hopelijk in 2021 worden doorgezet!

Hieronder vind je mijn best bekeken blogs van 2020, enjoy!

10. Dagje Hallstatt: alle bezienswaardigheden op een rijtje!

Toen we nog op skivakantie mochten *crying*, maakte ik samen met mijn moeder een uitstapje naar Hallstatt. Dit dorpje staat bekend vanwege het prachtige panorama uitzicht dat je op onderstaande foto ziet.

Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Hallstatt.

Citytrip Hallstatt in de winter

9. Uit eten in Rome: de 8 leukste restaurants!

Altijd in voor Italiaans eten? Yep, me too! Tijdens onze citytrip naar Rome hebben we ons dan ook flink uitgeleefd op alle Italiaanse toppers. IJs, pizza, pasta, tiramisu, cappuccino en natuurlijk wijn: ik zou er bijna speciaal een tripje voor plannen. 😉

Check hier de leukste restaurants in Rome.

IJs eten in Rome

8. Een uitstapje naar Port Saplaya: ‘Klein Venetië’ vlakbij Valencia

Vlakbij Valencia vind je Port Saplaya, een toeristisch dorpje met allemaal gekleurde huisjes. Vroeger diende het plaatsje met name als exporthaven voor landbouwproducten, tegenwoordig is het een luxe jachthaven met (vakantie)appartementen. Wanneer je rondwandelt door Port Saplaya begrijp je meteen waarom het dorpje de benaming klein Venetië krijgt. Met de kleurrijke gebouwen, gezellige terrasjes, ligging aan zee en vele boten is het de ideale bestemming voor een dagje uit. Nog een pluspunt: het dorpje ligt op minder dan 10 km afstand van het centrum van Valencia!

Lees hier alles over Port Saplaya.

Port Saplaya bij Valencia

7. Uit eten in Boedapest: 7 leuke en betaalbare restaurants!

Hoewel het soms van buitenaf misschien een oude stoffige stad lijkt, heeft Boedapest meer hotspots dan je zou verwachten. Denk aan hamburgers, Spaans, Arabisch en Aziatisch eten. Op onderstaande foto zie je een van mijn favorieten: Mazel Tov. En zo zijn er nog meer hippe tentjes. Maar ook Hongaars eten is een echte aanrader! In dit blog zet ik mijn favoriete restaurants op een rijtje!

Bekijk hier mijn favoriete restaurants in Boedapest.

Mazel Tov in Boedapest

6. Wat te zien in Warschau? 10 bezienswaardigheden!

To be honest: ik was niet mega enthousiast over Polen voordat ik het land voor het eerst bezocht had. Maar na mijn bezoek aan Krakau wist ik meteen dat ik meer wilde zien. Warschau is een prachtige stad vol cultuur en dingen te doen. De inwoners zijn erg vriendelijk, (bijna) alles is op loopafstand te ontdekken en Warschau is lekker goedkoop: de ideale citytrip bestemming dus. Er is veel te zien, onder andere het mooie pleintje wat je op onderstaande foto ziet.

Bekijk hier de bezienswaardigheden in Warschau.

Het oude marktplein in Warschau

5. Backpacken naar de Malediven: onze ervaring & tips!

Na ongeveer twee fantastische weken in Sri Lanka sloten we ons backpackavontuur af op de Malediven. In de eerste instantie begon het idee als een grap, maar al snel bleek het helemaal niet zo onmogelijk te zijn als we dachten. En wat bleek? Beste idee ooit!

Bekijk hier hoe wij het op de Malediven hebben gehad.

Backpacken naar de Malediven

4. Lunchen in Winterswijk: de 5 leukste hotspots!

Mijn allereerste blog over mijn eigen woonplaats! In Winterswijk zitten veel toffe hotspots voor een lekker hapje eten, iets waar nog weinig over wordt geblogd merkte ik op. Nadat ik hem op mijn Facebook pagina had gedeeld stroomden de bezoekers binnen en inmiddels komen er ook via Google veel bezoekers binnen, heel blij mee! Mijn plan voor dit jaar is om meer over Winterswijk te schrijven, er is namelijk genoeg om over te vertellen.

Bekijk hier mijn favoriete plekjes om te lunchen in Winterswijk.

Restaurant de Zwaan

3. De 5 mooiste idyllische dorpjes in de Chianti wijnstreek

Drie jaar geleden ging mijn zus Mijke samen met haar vriend kamperen in Italië. Daar hebben ze een aantal weken kunnen genieten van Toscane, en dan met name van de Chianti wijnstreek. In dit blog laat ze de mooiste dorpjes in de streek zien, zodat je precies weet wat je kunt verwachten!

Bekijk hier de mooiste dorpjes in de Chianti wijnstreek!

Top 5 idyllische dorpjes in Italië

2. Uiteten in Valencia: mijn 8 favoriete restaurants!

Als je mijn blog een aantal keer hebt bekeken zal je ongetwijfeld hebben ontdekt dat Valencia mijn favoriete plekje op aarde is. In 2015 verhuisde ik voor mijn stage een half jaar naar de Spaanse stad en was ik direct helemaal verkocht. Een van de dingen die ik zo leuk vind aan Valencia is het heerlijke eten. In dit blog deel ik met jullie mijn favoriete plekken om uit eten te gaan!

Bekijk hier mijn favoriete restaurants in Valencia.

Valencia restaurants

1. De 10 beste gratis workout video’s om thuis te doen!

De absolute nummer 1 van 2020 was een blog met mijn favoriete workout video’s. Niet zo gek ook, de sportscholen waren het grootste deel van het jaar gesloten en ook veel sportverenigingen gingen dicht. Daarentegen hadden de meesten meer vrije tijd dan ooit om zich eens goed bezig te houden met fit worden. Nu kan ik me goed voorstellen dat niet iedereen gek is op hardlopen (ik ben er persoonlijk gek op) en zijn korte workout video’s op YouTube de perfecte oplossing om fit te blijven of worden.

Bekijk hier mijn favoriete YouTube workout video’s.

Top 10 YouTube Workout Video's

Dat was het alweer, de top 10 van 2020. Een van mijn voornemens voor dit jaar is om wat meer te gaan bloggen, dat is er afgelopen jaar namelijk gigantisch bij in geschoten terwijl het iets is wat ik erg graag doe. Wat zijn jouw voornemens voor 2021? Laat het me weten in de comments!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *