Uit eten in Winterswijk: mijn favoriete restaurants!

Uit eten in Winterswijk: mijn favoriete restaurants!

Heb je binnenkort een weekendje of vakantie gepland naar het prachtige Winterswijk en wil je alvast wat reserveren? Of ben je stiekem benieuwd of er überhaupt iets te beleven valt? 😉 In Winterswijk hebben we een gezellig centrum en die zit bomvol met leuke restaurants en cafeetjes. Echter kan ik me voorstellen dat als je op de markt alle restaurants naast elkaar ziet je geen idee hebt waar je wezen moet. Daarom heb ik voor jullie de keuze wat beperkter gemaakt. Het staat niet in volgorde van goed naar minder goed, maar ik vond het zelf wat makkelijker om alles te nummeren. Enjoy!

Voor een avondje tapas is The Gallery een erg goed idee! Dit gezellige restaurant hoort bij de bioscoop (Skopein) en zit op een leuke plek aan de Meddosestraat in Winterswijk. Je kunt zelf kiezen uit verschillende tapas, maar je ook laten verrassen door een menu of kiezen voor onbeperkt tapas eten. Naast een volle kaart met tapas hebben ze ook mega lekkere cocktails, wijnen en biertjes.

Adres: Meddosestraat 8, 7101 CV Winterswijk
Website: https://skopeintapas.nl/

2. Uitgebreid dineren bij De Zwaan

Wil je graag uitpakken met een etentje? Dan is dit de plek waar je wezen moet. Niet dat het extreem prijzig is hier hoor, maar het is nou eenmaal net wat chiquer en hipper dan de meeste restaurants in Winterswijk. Bij de Zwaan zitten ze dan ook zeker niet stil en veranderen ze continu met de seizoenen en laatste foodtrends mee. Mocht je net als ik lijden aan een serieus geval van keuzestress, kun je het beste voor het verrassingsmenu gaan. Daar krijg je in drie- of vier gangen allerlei lekkers voorgeschoteld en dat gaat gepaard met bijpassende wijntjes.

Naast de ‘normale’ diners organiseren ze hier regelmatig fashionshows, (winter/wild)wandelingen, zoete zaterdagen, cocktail avonden, noem maar op. Goed om regelmatig hun agenda te checken dus!

Adres: Wooldstraat 6, 7101 NP Winterswijk
Website: https://dezwaanwinterswijk.nl/
Instagram: @restaurantdezwaan

3. Pizza & pasta bij Pizzeria Roberto

Zin in een lekkere pizza? Dan heb je heel veel keuze in Winterswijk. Toch is dit mijn favoriet en ik denk dat veel mensen het met me eens zijn. De pizza’s zijn echt heerlijk, maar ook voor pasta’s, vlees- en visgerechten kun je bij ze terecht. Ze hebben een mooie locatie aan de markt in Winterswijk waar je gezellig binnen kunt tafelen, maar ook wanneer je lekker vanuit thuis wat wil bestellen kan dat perfect. In dat laatste geval krijg je er soms zelfs ineens een gratis tiramisu bij!

Adres: Markt 19A, 7101 DA Winterswijk
Website: https://www.pizzeriaroberto.nl/

4. Sushi eten bij OKU

In Winterswijk kun je op verschillende plekken sushi krijgen: bij OKU, De Chinese Muur, Kinoko en Wok Wamelink). Ik heb overal inmiddels meerdere keren gegeten, en overal kun je lekkere sushi krijgen, maar de kwaliteit bij OKU is wel echt het beste van allemaal. Je kunt er voor kiezen om à la carte of all you can eat te bestellen. In het laatste geval kun je 2,5 uur voor minder dan 30 euro onbeperkt sushi bestellen en na de tijd (of ondertussen, het is jouw feestje) gebruik maken van de toetjesbar. Genoeg tijd om alles te proeven dus!

Ook wanneer je met niet-sushi-eters (bestaan die nog?) bent is dit een prima oplossing, je kunt er ook veel rijst- en vleesgerechten krijgen namelijk. Echter ligt de nadruk wel echt op sushi hier.

Adres: Ratumsestraat 1, 7101 MS Winterswijk
Website: http://www.restaurantoku.nl/
Instagram: @sushi_oku

5. Schnitzel eten bij Wunderbar

Als je zo dicht aan de Duitse grens zit krijg je vanzelf trek in een lekkere schnitzel toch? Wunderbar is een vrij nieuw restaurant in Winterswijk en richt zich volledig op de Duitse keuken. Klinkt misschien niet mega culinair, maar het is wel echt mega lekker. De schnitzels zijn vanzelfsprekend erg lekker en die kun je met verschillende sauzen krijgen, maar je kunt er ook prima terecht voor andere vleesgerechten. En mocht je nog ruimte over hebben, dan kun je afsluiten met een lekkere apfelstrudel!

Adres: Ratumsestraat 4, 7101 MV Winterswijk
Website: https://wunderbar.nu/

6. Altijd goed Kronenhuis

Niet te veel poespas, maar gewoon goed en lekker eten in een gezellig restaurant? Dan ben je bij Kronenhuis aan het juiste adres. Dit restaurant bestaat al sinds 1927 en dat houden ze natuurlijk niet voor niets al zo lang vol. De kaart staat vol met gerechten zoals schnitzel, biefstuk en varkenshaas. Maar er is ook ruimte gemaakt voor gerechten zoals sticky chicken en gepofte zoete aardappel. Voor ieder wat wils dus en het gaat je zeker niet tegenvallen!

Adres: Markt 23, 7101 DA Winterswijk
Website: https://www.kronenhuis.nl/
Instagram: @kronenhuis

Bonustip: IJs eten bij Talamini

Hopelijk lees je dit in de zomer, want in de winter gaan ze vaak tijdelijk dicht. Gelateria Talamini is een heus begrip in Winterswijk en omstreken en dat is natuurlijk niet voor niets. In het voorjaar hoeft er maar een zonnestraal aan de lucht te staan en de hordes mensen lopen al richting Talamini voor het eerste ijsje. En dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Sterker nog: ik loop er zelf gezellig tussen.

En eerlijk, het ijs is hier écht lekker. Mocht je niet genoeg hebben aan een horentje dan kun je altijd voor een coupe kiezen. In dat geval is de spaghetticoupe een persoonlijk favoriet.

Adres: Markt 15, 7101 DA Winterswijk
Website: https://www.talaminiwinterswijk.nl/

Wat is jouw favoriet?

Staat jouw favoriete restaurant hiertussen? Of vind je dat er een mist? Laat het me weten in de reacties!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *